top of page

För tidigt löp, utmärkta ögon och uppfödarkonferens

Tyvärr drog Piaf (Meadowlark Rosetta Stone 10 mån) och Leia (Almanza Attract Attention, 20 månader) igång varandras löp vilket innebär att Leias löp kom alldeles för tidigt. Vi kommer därför vänta med att para henne. Hur som helst så har vi hunnit göra gonioskopi-undersökning som glädjande nog var utan anmärkning. Så hennes kavaljer blir definitivt Matisse! A match made in heaven, tror vi!


Matisse är ju numera en äldre och kärnfrisk hane där så gott som alla syskon också fortfarande lever och har hälsan. Det var så himla roligt att få hälsningar från alla syskon i vår valpchatt på Facebook som uppfödaren Lena Hägglund fixade när de var små. Från syrran i Tjeckien, brorsan i Schweiz, syrran i Danmark och övriga som bor i Sverige.


Som många säkert vet så har det varit FRK uppfödarkonferens i helgen. Maritha deltog från oss, vilket jag var mycket tacksam för efter en tuff arbetsvecka med alldeles för många timmar framför datorskärmen. Småbarnsmamman Nattis hade fullt upp med familjen. Så himla bra att vara tre i kenneln, vi delar och diskuterar i princip allt som rör hunderiet. Jag hann få en resumé av vad som sagts och bland annat hade man tagit upp vikten av att använda äldre friska hundar i avel då tyvärr en del individer inom rasen dör av tumörsjukdomar vid ung ålder. Dessutom hade det varit många bra diskussioner och råd kring hur man ska tänka, något som vi tar med oss in i vårt framtida avelsarbete. Våra tankar kring drömkombon Matisse <3 Leia håller alltså, men skjuts lite på framtiden. Förmodligen siktar vi på vintervalpar bara höstens plan att åka till England inte kommer i vägen.

Matisse och Filou

コメント


Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page