Valpar 

Vi planerar två kullar vintern/våren 2020

Båda tikarna förväntas löpa inom 1-2 månader

Timmie & Teka

Svarta valpar planeras

e. SE (u)UCH Dkjv-16 , Helsjv-16 Steelriver Ray Of Sun

Utställning: Dansk juniorvinnare 2016, Helsinkik juniorvinnare 2016, Svensk utställningschampion, bästa hanhundsplaceringa x flera, R-Cacib

Hälsa: HD: A 

u. Libeflats Hjerte Av Gull

Utställning: 2:a bästa tik med Reserv-Cert

Övrigt: Genomförd funktionsbeskrivning

Hälsa: HD: A ED: 0

Teka (Libeflats Hjerte Av Gull) är en parningsvalp efter underbara Roffe (SEUCH SEVCH Red Mountain's Gold in Sankt Anton). Vi har sett hennes mamma Toffedreams Hattrick flera gånger på jaktprov i Norge och har blivit otroligt imponerad över hennes arbetskapacitet. Detta har verkligen ärvts ned till Teka som är en arbetsvillig och snabb jakthund. Lättlärd och följsam med spontant viltintresse. Verkligen en perfekt mix av sina föräldrar.

 

Till Tekas kavaljer har vi valt den snygga och mycket trevliga Timmie (SE (u)UCH DkJV-16 HelsJV-16 Steelriver Ray Of Sun). I våras besökte vi kennel Cacis för att titta på lite olika hanar och vi föll pladask för denna herre! Han har även bott här upp hos oss i en vecka så vi hann verkligen lära känna honom. Lugn, stabil och knäpp tyst trots att vi hade löptikar hemma. Vi älskar flattar som bara finns där i vardagen men som är snabbt med på noterna när det är aktivitet på gång. Timmie har en mycket fin utställningskarriär där han redan som junior blev juniorvinnare både i Finland och i Danmark 2016.

 

Vi förväntar oss arbetsvilliga, stabila hundar med ett snyggt yttre. Morfar Roffe och Timmie påminner mycket om varandra både till utseende och till sättet, så vi hoppas verkligen det slår i genom och bidrar till en jämn kull!

Matisse & Skoj

Svarta valpar planeras

e. C.I.E. J  FI UCH SE (u)UCH O'Flanagan Red Mountain Rooibos
Jakt: B-prov 3 Nkl, C-prov Nkl 91/100 poäng 

Utställning: BIS-2, 3 x BIG-1, 2 x BIG-2, 2 x BIG-3, 8 x BIR, 3 x BIM,

2 x BIS-1 Jaktmeriterad, BIS-1 valp 1 Club Show 2014, BIS-1 valp 2

7 x CACIB i 4 länder = C.I.E  

Hälsa: HD B, ED u.a, Ögon Y-sömskatarakt

Övrigt: leverbruna anlag, ej gult

u. Red Mountain's Carolina Hurricane

Utställning: Klassplaceringar med CK x flera SKK och SSRK

Hälsa: HD: A ED: 0

Skoj (Red Mountain’s Carolina Hurricane) representerar båda våra två tiklinjer efter INTUCH NordUCH Karlavagnens Loretta-de-Hedd och SEUCH Lewisia. Två fantastiska storvinnande tikar både inom jakt och på utställning. Mamma till Skoj är Vera (SEU(u)CH Red Mountains Gold in Turin). Hon kommer ju precis som Roffe ur vår framgångsrika Goldkull. Pappa till Skoj är den sympatiske och duktiga jakthunden Sudden (SEVCH Dimanz Dust of Diamond). Skoj är en okomplicerad tjej åt det lugnare hållet med mycket fin exteriör och klipp i steget. 

Till henne har vi valt vår egen Matisse (C.I.E. J  FI UCH SE (u)UCH O'Flanagan Red Mountain Rooibos) en härlig kille i sina bästa år med ett rastypiskt temperament - glad, snäll och entusiastisk till allt och alla. Mentalt är han en orädd och en ganska livlig hund. När det gäller arbete har han visat stor apporteringslust och god dådkraft. Han har apporterat på anjakt i flera säsonger och har fin vilthantering och tar skammat vilt utan att tveka. Matisse är nyligen hemkommen från en mycket lyckad Europa-turné där han bland annat blev kvalificerad till Crufts, blev Internationell utställningschampion (C.I.E.) och erövrade titel Insubria Winner 2019 samt vann gruppen på Italiens mest prestigefyllda utställning.

Vi tror på frimodiga och arbetsvilliga hundar med klipp i steget. Läs mer om Matisse på hans egen sida. Mer om Anja och Loretta hittar du under hundar vi minns.

Att köpa valp hos oss

Flatcoated retriever och pointer är aktiva raser som kräver både fysisk och mental motion för att må bra. Vi prioriterar därför valpköpare som vill jaga och gå på jaktprov med sin pointer och valpköpare som vill vara aktiv med sin flatcoated retriever (t ex apportering, lydnad, bruks, spår, utställning eller annat). En flatt hänger med på det mesta och blir en härlig kompis om den får leva ett aktivt liv i skog och mark. Du behöver inte ha erfarenhet från tidigare men en vilja att lära dig. Vi hjälper till och stöttar dig!

 

Vi avlar alltid på friska, sunda, meriterade hundar och följer Svenska Kennelklubbens (SKK) regler och riktlinjer. I snitt har vi en kull per år som växer upp i trygg familjemiljö. Vi ser främst till hälsa och arbetsegenskaper men vill även ha en god och funktionell exteriör. Maritha är bosatt utanför Östersund och Lotta i Nacka Strand utanför Stockholm. Det innebär att vi kan ordna valpträffar och träning både i Jämtland och i Stockholm. 

Vid leverans är valpen minst 8 veckor gammal, ID-märkt och registrerad hos Svenska Kennelklubben. Den är också vaccinerad, avmaskad flera gånger samt veterinärbesiktigad i anslutning till att den flyttar hem till dig. Alla våra valpkullar är försäkrade i Folksam mot dolda fel under 3 år. En valp kostar 16.000 SEK hos oss.

När du hämtar din valp följer det med en visselpipa, en valpdummy, skriftliga tips och råd samt 4 kg av det valpfoder valpen ätit hos oss. Om du inte tidigare är medlem i FRK/SSRK bjuder vi på ett års medlemskap.

Vi vill fortsätta att ha kontakt med dig och din hund under hela hundens levnadstid. Vi erbjuder träffar och kurser regelbundet under året för alla med Red Mountainhund. Vi samåker också ofta till både jaktliga evenemang och utställningar med våra valpköpare.

Har du frågor och funderingar så är du alltid välkommen att höra av dig på telefon eller e-post. Vill du veta mer om oss så klicka här >>

Gilla vår Facebooksida!
  • Facebook Classic

© 2018-2020 Red Mountain

  • w-facebook

Mejla till webbmaster: Lotta Luciani