top of page

Kull planeras våren 2024

Tyvärr såg vi inga valpar på ultraljudet. Vi parar om på nästa löp.

Matisse%20BIG1_edited.jpg

Matisse vinner grupp 8 i Italien 2019 och blir Insubria Winner 2019 samt internationell champion C.I.E

Leia 2 ar 2.JPG

Leia senvåren 2023, dagen efter erövrade hon sitt andra CK för rasspecialisten Lena Sundqvist, kennel Toffedreams. 

Matisse_2.jpg

Matisse på andjakt i Sörmland där Lotta apporterar med sina hundar varje höst sedan många år. Matisse är spontan på varmvilt och visar fin framåtanda och stor dådkraft. 

Leia apport jan 23.jpg

Leia och Lotta tränar grunderna i apportering. En snäll kurskompis tog bilden när vi nöter "håll". Leia är lättövertalad att göra sitt bästa. 

e. IW-19 C.I.E J SE (u)UCH FI UCH O'Flanagan Red Mountain Roiboos

e. FI UCH Pymääen Onni u. Nord UCH O'Flanagan Fria Fantasier

Jakt: B-prov 3 Nkl, C-prov 91/100 poäng, gått på andjakt som pickup flera år

Utställning: BIS-2, 3 x BIG-1, 2 x BIG-2, 2 x BIG-3, 8 x BIR, 3 x BIM,

2 x BIS-1 Jaktmeriterad, BIS-3 veteran, BIS-1 valp 1, BIS-1 valp 2

7 x Cacib, 4 Cert

u. Almanza Attract Attention

(e. NORD JV--18 Calzeat Causin' Chaos u. Almanza Lady O'Grady)

utställning: 2 x EXC, CK

Läs mer om Matisse och Leia på deras egna sidor.

Kullen föds i Nacka. Är du intresserad av en valp så mejla till Lotta på lotta.luciani@gmail.com

Jag (Lotta) är så glad att få chansen att själv använda min fantastiska veteran Matisse i denna kombinationen. Matisse är 100 procent flatt för mig. Glad eller superglad - inga andra sinnestämningar finns på hans register. Han är lika smidig och sprallig nu vid 9-års ålder som när han kom till oss som 8-veckors valp. En stor, men ack så vacker och godhjärtad hund. Alla i vår stora brokiga flock avgudar honom och det tycker han är precis som det ska vara :-D

På jakten har han stor entusiasm, bra uthållighet, fint grepp och vilthantering. Har var helt spontan på allt vilt som ung men hade en tendens att välja bort skräpvilt när han vant sig vid att apportera änder på jakt (jag kan förstå hans preferens för matvilt). Stadig tyst och lugn även i heta jatksituationer, har aldrig någonsin haft en tendens att pipa eller gnälla även när han varit i hetluften. Det är något jag vet han ärvt från sin bruna släkt med pappa Wimme (FI UCH Pymääen Omni), farfar Toulouse (SE UCH FI UCH Bedragglers Chocolate Chip), farfarsfar Bailey (CH Almanza Double Chocolate Sundae) och hans gudomliga och mycket envisa farfars-farmor Fanny (WV-08 SV-06 SE (u)UCH Almanza Chocolate Soft Ice). Jag har själv ägt alla förutom Wimme så jag känner linjerna väl. Hans temperament är lite som resten av släkten  - fokuserade, fin vilthantering, modiga och envisa, vilket jag verkligen gillar. På minussidan är hans väl stora ego där jag skulle önska lite större samarbetsvilja.

Exteriört är han allt jag önskar av en flatt, vacker, linjeskön, fantastiska rörelser och en päls som är utöver det vanliga. Gnistrande svart och alldeles lagom mycket även för jakt. Han är showig till tusen och det gäller att ha löparskorna på om man ska hinna med honom i ringen. Mörka vackra ögon, vacker hals och överlinje som håller ihop hela vägen till svanstippen. Fantastiskt bra tassar som är väl knutna och samlade, något som är superviktigt för en arbetande hund och lite av ett problem på flottarna. Det enda man kan säga som är negativt rent exteriört är att han kunde varit en storlek mindre. Bra att veta är att han har två bröder där en är av god storlek och en är på den mindre sidan. I en helt utavlad kull kan det bli lite ojämnt. Han har lämnat bra storlek på avkommor, vad jag vet. Han tog sitt svenska championat på 6 utställningar, vann finskt cert som junior och erövrade sitt första CACIB på Stora Stockholm där han stod bakom Anette Dyréns multivinnare Dublin. Sammanlagt har han 7 CACIB i fem länder.

Läs mer på Matisse egen sida 

Leia är lite av ett impulsköp.  Jag fick ett så otroligt ha-begär när jag såg stamtavlan. Ett barnbarn till Ragnhild Ulins legendariska Larry (Multi Champion Multi Vinnare Almanza Larry O'Grady) var ju nog för att jag skulle lyfta luren och ringa Sussie Karlström och be och böna om att få köpa en valp. Pappa är Annette Dyréns härliga hane (Ch Calzeat Causin' Chaos) som har flertalet brittiska inslag i stamtavlan precis som Matisse har via farmor Frida (Ch Flatnews Fabulous Friend). Leia har utvecklats precis som jag hoppats - en klassisk flatt helt utan överdrifter. Det finns inget som sticker ut och inget som är extremt utan hon är den där perfekta lagom-flatten exteriört som jag bara nöjt kan njuta av och konstatera att hon bara kommer bli bättre med åren. 

Leia bor hos våra vänner Lasse och Elisabeth Berglund i Saltsjöbaden. Vi hade våra första valpar tillsammans redan 2003 (under Almanzas prefix) då min första flatt-hane Pastis (Ch Almanza Absolute Exodus) fick en kull med deras Wilma (Ch Almanza Hang On Tight). Det är så praktiskt att bo nära för jag har kunnat gå grundkurs i jakt med Leia under våren och verkligen lärt känna henne. Hon är följsam och lättövertalad att hålla i dummyn, vara följsamt vid sidan, stadig och uppmärksam på markeringar. Vi har visat upp henne för två riktigt rutinerade rasspecialister som jag har en enorm tilltro och respekt för. Först Marie Carlsson, kennel Björshult och sedan Lena Sundqvist, kennel Toffedream. Båda gav henne Excellent med Ck. Jag låter deras kritiker tala för Leias exteriör. 

 

Marie Carlsson: Utmärkt typ och helhet. Feminint huvud med mörka ögon. Korrekt bett. Bra hals, stark rygg. Välburen svans. harmoniskt vinklad. Välformad bröstkorg. Bra ben. Något platta tassar. Rör sig trevligt runt om. För dagen ej i bästa päls, men utmärkt kvalitet. Trevlig temperament. EXCELLENT CK

 

Lena Sundqvist: Ultrafeminin tik. Byggd på vackra eleganta linjer. Välskuret huvud. Stram hals. tillräckligt kropp för sin ålder. Balanserade vinklar. Passande benstomme. Bra tassar. Ej i bästa päls men har heller inget att dölja. Rör sig med stil och elegans. Trevlig temperament. Hoppas vi ses i framtiden!  EXCELLENT CK

 

Läs mer på Leias sida

Kullen blir en vinterkull,  så du som vill ha en flatt att träna och tävla och som inte räds blöta valptassar - hör av dig till Lotta e-post;: lotta.luciani@gmail.com

Att köpa valp hos oss

Flatcoated retriever och jaktavlad labrador retriever är aktiva raser som kräver både fysisk och mental motion för att må bra. Vi prioriterar därför valpköpare som vill jaga och gå på jaktprov med sin labrador samt valpköpare som vill vara aktiv med sin flatcoated retriever (t ex apportering, lydnad, bruks, spår, utställning eller annat). En flatt hänger med på det mesta och blir en härlig kompis om den får leva ett aktivt liv i skog och mark. Du behöver inte ha erfarenhet från tidigare men en vilja att lära dig. Vi hjälper till och stöttar dig!

 

Vi avlar alltid på friska, sunda, meriterade hundar och följer Svenska Kennelklubbens (SKK) regler och riktlinjer. I snitt har vi en kull per år som växer upp i trygg familjemiljö. Vi ser främst till hälsa och arbetsegenskaper men vill även ha en god och funktionell exteriör. Maritha och Nathalie är bosatta utanför Östersund och Lotta i Nacka Strand utanför Stockholm. Det innebär att vi kan ordna valpträffar och träning både i Jämtland och i Mälardalen. 

Vid leverans är valpen minst 8 veckor gammal, ID-märkt och registrerad hos Svenska Kennelklubben. Den är också vaccinerad, avmaskad flera gånger samt veterinärbesiktigad i anslutning till att den flyttar hem till dig. Alla våra valpkullar är försäkrade i Folksam mot dolda fel under 3 år. 

När du hämtar din valp följer det med en visselpipa, en valpdummy, skriftliga tips och råd samt 4 kg av det valpfoder valpen ätit hos oss. Om du inte tidigare är medlem i FRK/SSRK bjuder vi på ett års medlemskap.

Vi vill fortsätta att ha kontakt med dig och din hund under hela hundens levnadstid. Vi erbjuder träffar och kurser regelbundet under året för alla med Red Mountainhund. Vi samåker också ofta till både jaktliga evenemang och utställningar med våra valpköpare.

Har du frågor och funderingar så är du alltid välkommen att höra av dig på telefon eller e-post. Vill du veta mer om oss så klicka här >>

bottom of page