Valpar

Svarta valpar födda 18 september

5 hanar och 4 tikar

Det finns valpar att tinga! Ring eller mejla till Maritha

e. SE U(U)CH DK JV-18 NO JV-18 JWW-18 CACI'S BROTHER IN ARMS

u. PYYMÄEN BLACK GOLD FOR RED MOUNTAIN

Saga_2021_edited.jpg

Tankar om kullen ...

Mamma Saga importerade vi från Finland och hon bor hos fodervärden Catarina. Hon har många duktiga och snygga hundar i sin stamtavla. Bl.a. vår egen "Pepsi" SEU(u)CH RM Gold i n Bormio som ju kommer ur vår framgångsrika "Gold-kull". Hennes pappa MultiCH Fowl Reed’s Blackpool är en mycket högt meriterad hund inom många disipliner bl.a. jakt, lydnad och utställning. Hon har behövt lite tid för att växa in i sin sin fina ram men i dag är hon en elegant tik på den lite större skalan, vackert huvud, snygga linjer samt vackra rörelser. Kunde ha haft lite mer päls, men å andra sidan så är den väldigt lättskött och torkar snabbt.

Arbetsmässigt är hon en pigg, följsam och lättlärd. Spontan på vilt samt tyst och fin. Då vi är väldigt nöjda med vår förra kull mentalt och arbetsmässigt så sökte jag efter en liknande hane till den här kullen och valet föll på snygga Cologna hos kennel Cacis. Även han med många framgångsrika hundar i stamtavlan. Han är en medelstor hane med fantastiska rörelser! Snygga linjer och mycket bra päls! Lugn och balanserad, men ändå arbetsvillig med hög fart! Vår förhoppning är att få mentalt stabila hundar med potential både för arbete och utställning!

Kontakta Maritha Forss vid intresse tel. 076-103 93 19

Kullens stamtavla

stamtavla.JPG
valpar 2021.jpg

Att köpa valp hos oss

Flatcoated retriever, pointer och jaktavlad labrador retriever är aktiva raser som kräver både fysisk och mental motion för att må bra. Vi prioriterar därför valpköpare som vill jaga och gå på jaktprov med sin pointer och valpköpare som vill vara aktiv med sin flatcoated retriever (t ex apportering, lydnad, bruks, spår, utställning eller annat). En flatt hänger med på det mesta och blir en härlig kompis om den får leva ett aktivt liv i skog och mark. Du behöver inte ha erfarenhet från tidigare men en vilja att lära dig. Vi hjälper till och stöttar dig!

 

Vi avlar alltid på friska, sunda, meriterade hundar och följer Svenska Kennelklubbens (SKK) regler och riktlinjer. I snitt har vi en kull per år som växer upp i trygg familjemiljö. Vi ser främst till hälsa och arbetsegenskaper men vill även ha en god och funktionell exteriör. Maritha är bosatt utanför Östersund och Lotta i Nacka Strand utanför Stockholm. Det innebär att vi kan ordna valpträffar och träning både i Jämtland och i Stockholm. 

Vid leverans är valpen minst 8 veckor gammal, ID-märkt och registrerad hos Svenska Kennelklubben. Den är också vaccinerad, avmaskad flera gånger samt veterinärbesiktigad i anslutning till att den flyttar hem till dig. Alla våra valpkullar är försäkrade i Folksam mot dolda fel under 3 år. 

När du hämtar din valp följer det med en visselpipa, en valpdummy, skriftliga tips och råd samt 4 kg av det valpfoder valpen ätit hos oss. Om du inte tidigare är medlem i FRK/SSRK bjuder vi på ett års medlemskap.

Vi vill fortsätta att ha kontakt med dig och din hund under hela hundens levnadstid. Vi erbjuder träffar och kurser regelbundet under året för alla med Red Mountainhund. Vi samåker också ofta till både jaktliga evenemang och utställningar med våra valpköpare.

Har du frågor och funderingar så är du alltid välkommen att höra av dig på telefon eller e-post. Vill du veta mer om oss så klicka här >>