top of page

Loretta

NORD UCH INT UCH KARLAVAGNENS LORETTA-DE-HEDD

Reg.nr/Reg.no S27328/97Kön/Sex tik/bitchFödelsedatum/Born 1997-03-

29 Färg/Colour svart/blackInavelsgrad/Inbreeding 3.1% ( 5 gen., 57 av 63 hundar finns)

Efter/Sire SE VCH NORD UCH INT UCH Almanza Hell's Angel S52413/94   1994-07-28   svart     

Undan/Dam SE VCH Karlavagnens Hedda-De-Doll S35983/94   1994-05-09   svart

 

Stamtavla / Pedigree

 

Ägare: Maritha Forss

 

Loretta var ända från valptiden en riktig ”lady”. Hon verkligen utstrålade självförtroende och lugn. Hon hade en enastående utställningskarriär med flera BIR, BIG- & BIS-placeringar blev även ”Republikens hund 2000”. 2001 kom hon 4:a i tävlan om Årets utställningsflat. Därtill kan man lägga ett flertal 2:a bästa tik bl.a. på ”Svensk vinnarutställning” samt ”Club show”.

Även jaktligt var hon en stjärna. Som unghund gick hon till pris på varenda start och efter att den något oerfarna matten förstod hur det gick till så blev det två 1:or och klassvinst. Sedan både hund och matte fött barn på barn så blev träningen något haltande. Husse fick träda in och vips så var 1:a priset i öppenklassen på plats. 

Loretta var en lugn och stabil tik som alltid ville vara till lags. Gjorde hon fel så berodde det på att vi inte hade varit tydliga nog. Hon var alltid spontan på vilt och lugn och fin i passivitet. Hennes svaghet var det lite dåliga självförtroendet som tydligast märktes på vattendirigeringen. Utseendemässigt var hon en ganska stor tik med eleganta linjer. Mycket bra front, hals och huvud. Vägvinnande steg samt goda vinklar och päls. Svagheten var den något långa ryggen som kunde falla en aning när hon blev trött.

Loretta blev nästan 13 år, pigg och glad in i det sista. Vi är så glad över att vi fick äran att äga och lära känna en sådan enastående hund!

bottom of page