Maritha och Anders 

Vi heter Anders Eriksson och Maritha Forss och vi bor i Brunflo några mil söder om Östersund i Jämtland. Vi har tre barn som heter Ida född i maj -99, Olle född i september -01och Ted som föddes i april -08. Vår stora hobby är hundar och hundsport.

När vi träffades -95 så hade Maritha två stycken springrar, Vanja och Sollie, och Anders hade flatten Hardy (SEVCH Karlavagnens Hardy-de-Doll). Sommaren efter att vi flyttat till vårt hus i Ångsta så köpte vi en till flat, Loretta (INT- & NordUCH Karlavagnens Loretta-de-Hedd). Hon visade sig vara en liten stjärna och gav oss verkligen blodad tand på utställning och jakt. Loretta är mamma till tre kullar och vi sparade Svante (SEU(u)CH Red Mountain’s Flying Partridge) ur den andra kullen.

 

2005 lånade vi in Nova (RM Bossanova on Fire) och tog en kull. Där föddes 12 valpar och vi valde att spara ”Garbo” (RM Charming Mata Hari). Hon var den där valpen som aldrig gick att låsa in så henne kunde vi ju inte sälja ;-). 

 

Samma år som Garbo föddes så tittade det fram ett gäng valpar på självaste nyårsafton i Skellefteå hos Katarina. Bland de valparna fanns ”Anja” (SEUCH Lewisia). Hon flyttade in hit och visade sig vara den kronprinsessa jag sökt efter Loretta.

 

Vi är båda aktiva inom vår avdelning av SSRK (Svenska spaniel och retrieverklubben). Maritha har varit ordförande i SSRK Jämtland/Härjedalen och har också suttit i Flatklubbens huvudstyrelse som avelsansvarig och medlem i avelsrådet. Båda två brukar ställa upp som funktionärer och Maritha är dessutom instruktör inom lydnad och jakt. 

Vackra och duktiga Anja - SE UCH Lewisia har lämnat riktigt duktiga Dual purpose avkommor i både Guld-kullen och Norge-kullen. Själv har hon vunnit Nkl på Flattmästerskapet, klarat KKL på A-prov, 1 Ökl på B-prov och blev tidigt parenteslös svensk utställningschampion. En fantastisk tik som bidragit stort till vår uppfödning. Mer om Anja hittar du här >>

Fantastiska Loretta - IntUCH NordUCH Karlavagnens Loretta-De-Hedd, stamtik på Kennel Red Mountain. Läs mer om Loretta >>

Jaga_fullcertad_edited.jpg

Sedan några år tillbaka har vi också börjat med pointer och stående fågelhundsjakt. På bilden J V-Skalets Jaga som är fullcertad och har pris i öppenklass på jaktprov. 

Lotta 

Jag är en glad och ganska energisk 60-talist som bor i Nacka Strand utanför Stockholm med min man Christophe. Vi har två utflugna barn; Alexander (f. 90) och Carolina (f. 92). Just nu har vi en flatthane hemma; Matisse (IW-19 C.I.E J FinUCH SE(u)UCH O'Flanagan Red Mountain Rooibos) och två jaktlabbar Filou (J Drumgoose Daredevil) och hans son Jaktyrans Lafaytte. Ute på foder är nytillskottet Leia (Almanza Attract Attention).  

När det gäller hunderiet så gillar jag framför allt jakt och utställning. Jag har suttit som utställningssekreterare i Flattklubbens huvudstyrelse, ordnat flera Club Shows, producerat informationsmaterial för FRK, suttit flera år i FRK:s valberedningen och i klubbtidningen Charmörens redaktion. Jag har jägarexamen, är utbildad ringsekreterare och dömer inoffciella utställningar lite då och då. Mina bästa dagar på året är ändå när jag får apportera på jakt med mina hundar. Dom dagarna slår allt annat och sedan några år tillbaka är det just småviltsjakt och A-prov/Field Trial som är mitt fokus.

Mitt djurintresse började i väldigt unga år som totalt "hästbiten". Med halvstora barn och heltidsarbete passade det bättre med hund. Hösten 2000 flyttade Pastis (SE U(u)CH FinUCH Almanza Absolute Exodus) till Nacka. Med Pastis provade jag på allt, jakt, jaktprov, lydnad och spår. Han är pappa till flertalet avkommor som är utställningschampions och även flera barn som tävlar i öppenklass och elitklass på jaktprov. 

 

Hösten 2003 kom hund nummer två in i mitt liv genom den otroligt charmiga och vackra Fanny (VWW-08 SV-06 SU(u)CH Almanza Chocolate Soft Ice). Och genom Fanny lärde jag känna Maritha eftersom Fanny bodde hos hennes väninna de första åren. Med Fanny har jag upplevt några riktigt härliga utställningsframgångar, bland annat Svensk Vinnare 2006, Best In Show på Norsk Retrieverklubb i Oslo och den oslagbara dagen när jag och Fanny sprang hem VWW-08 titeln på World Dog Show i Stockholm 2008. Mer om Fanny >>

 

Från Fanny första kull behöll jag Bailey (SE (u)CH Almanza Double Chocolate Sundae) på foder hos min väninna Marie Selin. Från Baileys fjärde kull behöll jag Toulouse (SE UCH Bedraggler's Chocolate Chip). Med Toulouse lärde jag mig mer om praktisk jakt, vi blev godkända i KKL, (kvalificeringsklass) på A-prov och fick fem härliga andjaktsäsonger tillsammans innan han dog hösten 2016. Toulouse är en hund som för alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag har tack och lov sparat sperma efter honom då hans fantastiskt stabila mentalitet är något vi vill ha med i vår avel även framöver. Läs mer om Toulouse här>>

 

2014 hade vi stor otur med våra planerade valpkullar - endast en valp föddes. Jag köpte därför in två nya valpar; tikvalpen Paradox Madame De La Mar (Ch Toffedreams Ocean's Eleven x Flat Castle's Anemone Vitifolia) och O'Flanagan Red Mountain Rooibos (Ch Pymääen Onni x Ch O'Flanagan Fria Fantasier) som vi hoppas ska komplettera våra linjer på bästa sätt. Se hundarnas egna sidor >> Matisse har levt upp till  alla mina förväntningar och gick fullt ut på andjakt hösten 2016 samtidigt hade vi oväntat stor framgång de få gånger han visades på utställning. På 6 utställningar kammade han hem BIG-2, BIM, 2 x CACIB, 3  x Cert, 2 x Reserv-cert och ett reserv-cacib samt både finskt och svenskt utställningschampionat!

 

Vintern 2017 blev tung då jag tvingades avliva min unga flatt, endast 8 månader gammal pga dubbelt armbågsfel. Efter en hel del tankemöda bestämde jag mig för att försöka få tag på en ung grundtränad hund och därmed kom jaktlabradoren Drumgoose Daredevil - Filou knappt 2 år gammal till oss i mars 2018. Numera spenderar jag nästan all ledig tid till att träna mina hundar med Field Trial/A-prov som mål och vi apporterar på småjakter så fort tillfälle ges. LIte nytändning på utställningssidan blir det nog 2022 då Matisse blir veteran och vårt nytillskott Almanza Attract Attention blir klar för valpklass. 

9451_o.jpg

Lotta och Filou 1:a pris och Cert på A-prov

Matisse (FinUCH SE (u)UCH O'Flanagan Red Mountain Rooibos) vinner BIG-1 och BIG-3 på INT Granada i Spanien 2018. Mer om Matisse>>

Min väldigt specielle jaktkompis Toulouse - SE UCH FI UCH Bedraggler's Chocolate Chip 2010. Mer om Toulouse >>