top of page

Valpkull Pastis <3 Stella!

Nu är insemineringen av Stella (Lustand Jubilee Tangency) utförd på SLU i Uppsala. Maritha for ner till Uppsala i tisdags 8 november och där fanns Pastis (FIN UCH SE (u)UCH Almanza Absolute Exodus) "dyra droppar" upptinade och klara.

Jag mindes väl, den där dagen för drygt 10 år sedan, när veterinären sa att det var högsta kvalitet på spermierna. Jag tänkte inte så mycket på det då utan trodde hon sa det för att vara snäll. Nu inser jag att man graderar kvaliteten och att dessa verkligen var på topp. Spermierna var superpigga och Maritha som är NO-lärare var väldigt entusiastisk efter att fått studera dem myllrandes runt i mikroskop. Insemineringen gick utan problem och det gör att vi har bra odds för att få valpar.

En anekdot är att veterinären sa att det ofta blir procentuellt fler valpar efter frusen sperma jämfört med kyld (färsk). Varför vet man inte. Kanske handlar det om att man så minutiöst ser till att inseminera vid rätt tidpunkt med tanke på den stora investeringen? Bara en gissning från min sida.

Nu ska vi alla hålla tummarna för ett härligt gäng valpar i början av januari. Jag tror på vackra huvuden, häftiga rörelser, mycket energi och kul jobbarkompisar! En av dem ska så klart bo i Nacka och en förbli i Jämtland. :-D

Stella på första bilden, Pastis på nedersta.

Stella
Pastis

Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page