top of page

Hockey-kullen

Feedback Dream Malt.jpg
Teka 2021.jpg
vENIE tEKA VALP
Venie teka valpar 2

e. J Feedbacks Dream Malt

Utställning: EXC

Jaktprov: 2 x EXC Ökl, 2:a FM 2022

 

u. J Libeflats Hjerte Av Gull

Utställning: EXC, CK, Rerserv-Cert, Bästa tikplaceringar x flera.

Jaktprov: EXC Nkl

Inavelsgrad för kullen: 0,4 % HD-index: 101

Teka_Feedbacks Dream Malt.JPG

Vi fick två fina hanvalpar i denna kull med Nattis härliga Libeflats Hjerte Av Gull - Teka och Venie. Teka är en parningsvalp efter SE UCH SE VCH Red Mountain's Gold In Sankt Anton - Roffe. Roffe kom från vår framgångsrika Guld-kull där mamma SE UCH Lewisia (Flattmästare Nkl, Excellent/1:a pris KKL A-prov) och pappa SE UCH SE VCH Lustan Slight Dizzel (2:a Elitklass B-prov) var två mycket duktiga apportörer. Båda föräldrarna var utställningschampions och Anjas pappa var dessutom jaktchampion (SE JCH Gunhills Happy). Roffe själv hade pris i elitklass på jaktprov och många framgångar på utställning. Bakom Tekas mamma Toffedreams Hattrick finns en mängd Comics och Toffedreams hundar som är resultatet av mångårig avelsplanering som betytt oerhört mycket för flatten som ras.  

Tekas första kull med den engelska importen Steelriver Ray Of Son slog oss med häpnad när fyra av dem gick ut på B-prov, endast 16 månader gamla och alla kom hem med pris! De har mycket fin jaktlust och bytesintresse samt en lyhördhet mot sina förare som vi anser är oerhörd viktig för att få fram lättränade flattar. 

 

Pappa Venie är en hane i samma stil som Teka. Fart, stil, god samarbetsförmåga och stor jaktlust. Feedbacks Single Malt bor hos Kurt Idulv och ägs av Pia och Ola Thunberg, kennel Feedbacks. De beskriver Venie som en lugn trygg och säker hane med en mycket bra av- och påknapp. Bra fokus i arbete, snabb och samarbetsvillig som fungerar utmärkt på praktisk jakt.​  Venie och Kurt har erövrat EXC i öppenklassen på B-prov. På årets Flattmästerskap slog de till och blev 2:a i öppenklassen. Vi kommer behålla en tik från denna kombinationen och vill finna hem till övriga valpar där man har jakt och/eller jaktprov som mål.

Är du intresserad av en valp så mejla till Maritha maritha.forss@gmail.com

Att köpa valp hos oss

Flatcoated retriever och jaktavlad labrador retriever är aktiva raser som kräver både fysisk och mental motion för att må bra. Vi prioriterar därför valpköpare som vill jaga och gå på jaktprov med sin labrador samt valpköpare som vill vara aktiv med sin flatcoated retriever (t ex apportering, lydnad, bruks, spår, utställning eller annat). En flatt hänger med på det mesta och blir en härlig kompis om den får leva ett aktivt liv i skog och mark. Du behöver inte ha erfarenhet från tidigare men en vilja att lära dig. Vi hjälper till och stöttar dig!

 

Vi avlar alltid på friska, sunda, meriterade hundar och följer Svenska Kennelklubbens (SKK) regler och riktlinjer. I snitt har vi en kull per år som växer upp i trygg familjemiljö. Vi ser främst till hälsa och arbetsegenskaper men vill även ha en god och funktionell exteriör. Maritha och Nathalie är bosatta utanför Östersund och Lotta i Nacka Strand utanför Stockholm. Det innebär att vi kan ordna valpträffar och träning både i Jämtland och i Mälardalen. 

Vid leverans är valpen minst 8 veckor gammal, ID-märkt och registrerad hos Svenska Kennelklubben. Den är också vaccinerad, avmaskad flera gånger samt veterinärbesiktigad i anslutning till att den flyttar hem till dig. Alla våra valpkullar är försäkrade i Folksam mot dolda fel under 3 år. 

När du hämtar din valp följer det med en visselpipa, en valpdummy, skriftliga tips och råd samt 4 kg av det valpfoder valpen ätit hos oss. Om du inte tidigare är medlem i FRK/SSRK bjuder vi på ett års medlemskap.

Vi vill fortsätta att ha kontakt med dig och din hund under hela hundens levnadstid. Vi erbjuder träffar och kurser regelbundet under året för alla med Red Mountainhund. Vi samåker också ofta till både jaktliga evenemang och utställningar med våra valpköpare.

Har du frågor och funderingar så är du alltid välkommen att höra av dig på telefon eller e-post. Vill du veta mer om oss så klicka här >>

bottom of page