top of page
Teka 2021.jpg

Teka

LIBEFLATS HJERTE AV GULL

Reg.nr/Reg.no SE41259/2016

Födelsedatum 2016-03-10

e. SE VCH SE UCH Red Mountain's Gold in Sankt Anton 

u.  Toffedreams Hattrick     

http://www.rasdata.nu/flat/hund/2016/s4125916.htm

Hälsa: HD A, AD 0, ögon fria

Jakt: 1:a Nkl B-prov

Utställning: 2:a bästa tik, EXC, CK, Reserv-Cert, BIS-avelsgrupp

Övrigt: FB-R

 

Teka är parningsvalp efter Nattis mycket duktiga Roffe (SE VCH SE UCH Red Mountain's Gold In Sankt Anton) som lämnat väldigt många duktiga avkommor. Teka är en fartig och lyhörd tik med alla retrieveregenskaper på plats. Bra vilthantering, bra dådkraft och full fart vad hon än ska göra. Hon är snabb ut och kanske ännu snabbare hem med apporterna. Trots lite träning så har hon erövrat ett 2:a pris i nybörjarklass på B-prov.

Exteriört är hon en femenin tik med bra storlek. Vackert huvud och vänligt uttryck. Bra topline och utmärkt kors. Välvinklad runt om och passande benstomme. Hon har bra päls i lagom mängd.

 

Teka har haft en kull hos oss som uppfyllt alla våra förväntningar på hur en bra flattkull ska vara. Fifty-kullen är en jämn och mycket trevlig kull som är lättsamma att leva med. Fyra individer tog pris på B-prov i nybörjarklass vid 16 månaders ålder. Flera har visat upp sig utställning varav tre med Excellent och CK. Teka får sin andra kull i slutet av mars 2023, läs mer under valpar

Teka stamtavla.JPG
Teka 2021

Teka 2021

Nattis och Teka EXC B-prov

Nattis och Teka EXC B-prov

Teka och Nattis

Teka och Nattis

Teka huvud_1

Teka huvud_1

Teka 2019

Teka 2019

bottom of page