top of page

Teka löper och planer för Leia!


Nattis och duktiga Teka
Nattis och duktiga Teka

Nu löper Teka och Maritha åker till Kurt Idulv och Venie i Södermanland för att para henne i början av nästa vecka. Läs mer om våra tankar kring kullen på https://www.kennelredmountain.se/valpar Vi hoppas på lyckad parning och ser fram emot riktigt härlig valpar som framför allt kommer passa dig som vill träna för jakt och jaktprov! Maritha har kullen så mejla henne om du är intresserad av valp! maritha.forss@gmail.com


Matisse BIG-1 i Italien och Insubria Winner 2019
Matisse BIG-1 i Italien och Insubria Winner 2019

Matisse fyllde hela 9 år i veckan! Oj oj oj vad tiden går. Så roligt att se att nästan alla syskon fortfarande är i livet, pigga och glada! Det fick ju fart på mina egna valpplaner framöver. Min dröm är att få para fina Leia (Almanza Attract Attention) med Matisse. En superpigg äldre flatt är mycket värdefull för rasen, att han dessutom har en spännande och annorlunda stamtavla gör ju inte saken sämre. Nu när jag påbörjat Leias utbildning till jakthund så blev jag ännu mer taggad att detta är en kanonkombination. Hon visar mycket fin följsamhet, är snabb och alert samt enkel att korrigera utan att hon lägger ner arbetet. Fint föremålsintresse och bra grepp, vi tränar "håll" och "loss" så att avlämningarna blir skolade för framtidens (höstens?) fågeljakter. Hon försöker verkligen förstå och göra rätt (will-to-please) vilket är en mycket fin egenskap när man jakttränar. Hon är glad och vänlig mot andra hundar och kan fokusera på sin uppgift även när det händer mycket runt omkring henne. Jag upplever henne som frimodig och det ska bli väldigt roligt att se henne utvecklas. Eftersom Matisse har en mycket lindrig PLD så ska hon göra gonioskopi. Det är en anatomisk bedömning av ögats främre ögonvinkel - alltså inte en sjukdomsdiagnos som en del tycks tro.

Leia skolas i avlämningar
Leia skolas i avlämningar

Matisse resultat betyder inget

hinder för avel men man ska inte ha det på båda hundarna, precis som med så mycket annat. Vi gör gonio i början av februari. (Läs mer om det på SKK.se) Nästa helg ska vi se till att få en officiell bedömningen av exteriören av rasspecialisten Marie Carlsson.


Glada hälsningar från Nacka-filialen

LottaSe Matisse in action!

Комментарии


Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page