top of page

Nattis officiellt vår kennelkollega!


Vi har glädjen att välkomna Nathalie Eriksson som vår officiella kollega i kennel Red Mountain. Inofficiellt har hon varit en del av kenneln under många år. Nattis är en organisatör av rang och ett värdefullt bollplank åt oss vad vi än tar oss för. Hon har också i många år varit en stabil handler i många avels- och uppfödargrupper samt så klart fört fram sina egna och andras Red Mountain-hundar. Dessutom är hon en en pålitlig fixare kring alla kennelaktiviteter om det så är valpkurs eller jakt som står på programmet.

Nattis hade stora framgångar med sin härlige Roffe (SE VCH SE UCH Red Mountain's Gold In Sankt Anton) som gick hela vägen upp i elitklass på B-prov. Roffe blev parenteslös utställningschampion och erövrade flera framskjutna placeringar på utställning. Vi är mycket nöjda med Roffes avkommor som ständigt visar framfötterna på jaktprov även i de högsta klasserna. Nattis själv tog en parningsvalp hos norska kenneln Libeflats. Libeflats Hjerte Av Gull - Teka är en härlig och pigg tik med mycket goda retrieveregenskaper. 2020 fick vi låna henne för att ta en kull. Hon visade sig vara en mycket god nedärvare och hennes kull - Fifty-kullen har nu fyllt 2 år. Även om de fortfarande är unga så har de redan visat framfötterna på jaktprov (4 x pris i Nkl B-prov) och utställning (3 x CK). Till våren 2023 ser vi fram emot ännu en kull med Teka.


Vi ser mycket ljust på framtiden. Vi har nu tre raser i kenneln och vårt mål är att föda upp sunda hundar med goda rasegenskaper där rätt valp hamnar hos rätt ägare. Vi är oerhört glada för mycket gott samarbete med våra avelstikars uppfödare och kennelkollegor på alla tre raserna. Samarbete är nyckeln till framgångsrik och sund avel.

Comentarios


Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page