top of page

Lyckad parning och grundträning inför prov och jakt


Förra veckan hade mina flattar Matisse (Ch J O'Flanagan Red Mountain Rooibos) och Leia (Almanza Attract Attention) några lyckade dejter och nu hoppas vi på valpar i slutet av september. Två enkla parningar med 20 minuters hängningar bådar gott. Information om kullen finns på https://www.kennelredmountain.se/valpar Det blir ett av höstens stora projekt i Nacka Strand. Kullen passar dig som vill träna och tävla med din flatt. Vi tror på ett vackert yttre och ett stabilt inre. Mejla till lotta.luciani@gmail.com om du är intresserad av en valp med leverans i slutet av november. Ring på 073-3342313 om du vill veta mer.

Det andra projektet är att tävla och starta på prov med Filou (J Drumgoose Daredevil) samt att fortsätta nöta grunder med Piaf och Tissot. En hel del jakter är också planerade och vi hoppas även i år kunna erbjuda valpköpare en "prova på-andjakt" under hösten. Oavsett vad man tänker hitta på med sin retriever så är grundträningen det som avgör nästa steg. För på praktiskt jakt inser man snabbt varför fotgående, stadga och perfekta avlämningar är absolut nödvändigt. Att man också måste kunna kalla in hunden i alla lägen, stoppa den och styra om på håll och skicka på blint och be hunden söka i ett angivet område. Allt detta tränar jag regelbundet på för det är avgörande för hur effektiv hunden är både som provhund och som jaktkamrat. Det kan kännas tråkigt att traggla avlämningar och fotgåene när det är så mycket roligare att kasta markeringar, men det lönar sig helt klart i längden.

Piafs jaktlust har nu definitivt väckts efter sommarens kurs och träning. Jag är så himla nöjd med henne och bara hon löper klart (just nu i höglöp) så vet vi precis vad vi behöver träna mer på. Bland annat ska vi få till ett bättre markeringsarbete och jag har lovat mig själv att gå ut till henne varje gång hon inte stannar på pipan. Det är en högoktanig och talangfull ung hund så vi skyndar långsamt och hoppas vi kan starta på något WT till våren. Tissot ska få steppa upp på andjakterna och gå fullt ut men behöver lyssna bättre på långt håll. Vi har tragglat grundövningar á la fyrkanten hela sommaren och ja visst - träning ger resultat. Kanske blir det något WT eller B-prov i höst för den envisa lilla svarta.


Glada hälsningar från Lotta med gänget i Nacka Strand; Matisse, Filou, Tissot, Leia & Piaf

Comentarios


Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page