top of page

Jaktsäsongen är här!

Nu är jaktsäsongen äntligen här och både pointrar, labbar och flattar har varit ute på jakt. Pointrarna var först ute med en härlig ripjakt på fjället. Alla tre var med och sköttes sig mycket bra. Vädret var helt underbart och glädjande nog fälldes några fina ripor.

Vår flitiga valpköpare Gunilla Eriksson med Zäta (RM Fifty Procent Faster) och Lotta Landén med Lukas (RM Fifty Cent) var på en fin liten andjakt nu i helgen och det gick lysande. Båda hundarna skötte sig bra och fick även prova på att ta skammat vilt. Bra uppladdning inför kommande event när fem hundar med förare följer med Lotta till Sörmland för att gå på en liten större andjakt. Det bir tre flattar från Fifty-kullen och två fina avkommor efter Lottas labbe Filou. Vi är oerhört stolta och glada över allt arbete som läggs ner på träning så hundarna fungerar som de effektiva apportörer de ska vara. Jakt är inget man ska ta lätt på, hundarna är där för att säkerställa att skadeskjutet vilt bärgas snabbt och effektivt.


Labbarna apporterade änder i Sörmland och Tissot 2,5 år gjorde ett fint arbete trots orutin. Förra året var han bara med på håll och fick apportera efter skyttet. Nu fick han stå brevid pappa Filou bakom skyttarna. Det är väldigt mycket tryck i den lilla killen så vi skyndar långsamt och försöker verkligen säkerställa att han alltid är i hand.


Glädjande nog var han helt tyst, lugn och uppmärksam och mycket målmedveten när han skickads. Han fick ta in några väl valda fåglar efter att suttit en bra stund. Plötsligt föll en skammad and mitt i dammen och då bekänna färg. Vi har ju tränat oerhört mycket i sommar och det är så himla kul att det har gett resultat. Efter det testade jag ett linjetag med stopp och YES! han tvärnitade och tog mitt "back". Skön känsla! Filou var så klart laddad men även han kändes fin och styrbar vilket är helt nödvändigt med tanke på kommande A-prov. Anmälan inskickad nu ska vi bara komma med också. Slutligen fick lilla Piaf prova på sin första nyskjutna and och det tyckte hon var toppen! Bådar gott inför framtiden.

Comments


Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page