top of page

En galen idé som blev succé!

Redan 2016 föddes idén att åka och hälsa på min vän Camilla Nordgren och hennes flattar i Spanien och samtidigt ställa ut på en spansk internationell utställning. Resan var bokad 2017 men sedan kom Absolute-valparna och det kändes som en sak för mycket. Men i år blev tajmingen perfekt. Jag och Matisse anmälde oss till dubbelutställningen i natursköna Granada. Första dagen var det nationell utställning och konkurrensen i rasen var minimal. Vi blev BIR för domaren Benjamin Sanchez. Flattar är en väldigt ovanlig ras i Spanien så vi hade inte så stora förhoppningar att bli placerad i gruppen. Vi fick veta att de inhemska spanska raserna i grupp 8 var svårslagna men Matisse visade sig från sin bästa sida och gruppdomaren gillade honom, vi slutade som BIG-3.

BIR och 3:a i gruppen dag 1 i Granada

Målet med resan var att försöka ta ett 3:e CACIB (Internationellt certifikat). Fyra CACIB varav minst 2 tagna utomlands ger internationellt championat. Matisse har gjort det svåraste (anser jag) och det är att erövra två svenska CACIB. Konkurrensen här hemma är mördande. Rasdomaren Giuliano Biasolo var mycket förtjust i Matisse men också i Camillas unghundstik. Vi blev BIR och BIM med varsitt CACIB och Camillas Ronja tog dessutom cert. Lyckan var stor!

I gruppen visade sig Matisse strålande! Gruppdomare var samma domare som dömde rasen samt många andra jakthundsraser som övriga retrievers, setter och pointer. Innan sista varvet sa domaren "I like your dog a lot!" Så mycket så vi blev bäst i gruppen!

I Spanien är det övervägande proffshandlers, de flesta är män, som visar fram hundarna. Alla hundar är trimmade och putsade till perfektion med bra mycket mer krita och glansspray än vad som är tillåtet här hemma. Bara att få vara med i uppsamlingsringen var intressant. Jag studerade de självsäkra medelålders männen i perfekta kostymer som var mina medtävlande, för många gällde det säkert mer än äran. Tre hundar placeras i finalerna och vi var inte en av dom. Men vi gjorde vårt bästa, hade sjukt kul och kommer njuta länge av denna fantastiska helg!

Gruppfinalen där Matisse till slut stod som vinnare

BIR och BIG-1 - det åtråvärda CACIB:et är i hamn!

Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page