top of page

Flattmästerskapet 2017

Nyss hemkommen från FM 2017 så kan jag konstatera att vi var ovanligt få från Red Mountain i år jämfört med tidigare år. Det är helt enkelt ett generationsskifte i kenneln, nästa år tror jag säkert våra busiga valpar kommer till unghundsklass. De ekipage som kom presterade dock otroligt bra i stenhård konkurrens och genomförde uppgifter som var väldigt utslagsgivande. På FM där totalt 592 hundar var anmälda så gäller det ju att sålla agnarna från vetet. Inte en enda poäng kommer gratis.

Mossa - Paradox Madame De La Mar och Anna Olsson startade allra sist av 133 hundar i nybörjarklass. Då var hon så taggad så hon glömde bort att vänta på Annas kommande och knallade. Vi lägger hennes resultat bakom oss och konstaterar åter igen att detta är en hund med stor arbetsvilja. Övriga tre hundar fick över 75% poäng vilket kan ses som motsvarighet till 1:a pris. Reitan och Tone jobbade starkt i en svår elitklass och slutade som 9:a. Simon och Åsa och jag själv med Matisse gjode ungefär likvärdiga prestationer med lite oflyt på station 1 och därefter fina poäng på resten. För vår del blev en missad markering en effektiv dirigering som straffades med 9 minuspoäng. Så är det på mästerskap!

Som många säkert sett har jag skött resultatrapporteringen på nätet. Bilder, resultat och små filmer från helgen finns att se Facebooksidan "Flattmästerskapet 2017"

RESULTAT

  • Reitan – Red Mountain’s I Petters Spår – Tone Andersen, 16 +17 + 20 + 18 + 8 = 79 p EKL och en 9:e placering av 39 hundar.

  • Matisse – Ch O’Flanagan Red Mountain Rooibos, Lotta Luciani 11 + 19 + 19 + 19 + 18 = 86 p NKL, 20:e placering av 133 hundar

  • Simon – Ch Red Mountain’s Carl Lewis, Åsa Nordgren 10 +17 + 19 + 17 + 19 = 82 p NKL, 36:e placering av 133 hundar

Matisse redo för avfärd mot Gålö Havsbad. Under helgen hann jag inte knäppa ett enda kort på honom men det finns massor på alla andra deltagare på Facebook-sidan "Flattmästerskapet 2017"!

Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page