top of page

Matisse 3:a bästa hane på Stora Stockholm!


Vilken fantastisk dag jag och Matisse hade på Sveriges största hundutställning - Hundmässan 2016. Som nybakad champion har man oftast inte så mycket att hämta bland de stora grabbarna, men domaren John Thirdwell från England gillade Matisse till min stora glädje!

I en stor championklass blev vi 2:a bakom den legendariska Dublin - Multi Champion Multi-vinnare Castlerock Simply Magic, ägare Anette Dyrén, som blev 2:a på Crufts (Världens största utställning) förra året. Dublin slutade som Best In Show igår kväll av 8000 hundar, så det känns helt ok att bli slagen av honom ;-).

I bästa hane fick vi stå kvar på 2:a plats länge, men i slutänden flyttades den mycket fräscha och välgående veteranen Ch Almanza Tough Enough, ägare Lena Broms, upp och vi slutade som 3:a. Glädjande nog innebär det att Matisse också får det internationella Cacib:et eftersom Dublin redan är internationell champion och veteraner inte kan tävla om Cacib.

Vilken resa denna kille tagit med mig på i år! Vem trodde det när vi för exakt ett år sedan fick VG i juniorklass på stora Stockholm!? På de 8 utställningarna vi varit på i år så har Matisse erövrat BIG-2, BIR, BIM, 2 x Cacib, Reser-cacib, 3 x Cert, 2 x Reserv-cert och blivit både svensk och finsk utställningschampion! Detta blev ett riktigt skrytinlägg - men jag kan inte låta bli att förundras över att så många domare tyckt lika mycket om min hund som jag! Lycklig, lycklig över min fina och duktiga kille - SE (u)UCH FIN UCH O'Flanagan Red Mountain Rooibos. Tror hans farfar Toulouse ler i sin hundhimmel när han ser sonsonens framfart.

Tidigare inlägg
Arkiv
Följ oss på Facebook
  • Facebook Basic Square
bottom of page